sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Fitness-leivonnaisia à la Lähiömuija&Landemurkku

Kävin viikonloppuna porukoideni luona landella. Tylsyyksissämme päätimme leipoa terveellisiä fitness-herkkuja systerini Landemurkun kanssa. Ensin haimme inspiraatioita eri blogeista ja raakaravintoa käsitteleviltä nettisivuilta. Huomasimme että leivokset ovat haastavia valmistaa, sillä skutsista ei kaikkii superfoodei löydä. Mutta koska me ollaan Landemurkun kanssa neroja, saimme monta terveellistä, protskupitoista ja maukasta leivonnaista valmiiksi ennätysajassa. Suosittelemme kaikkien tosiurheilioiden tarjoavan näitä sukulaisille tsufee-pöydässä, sillä tämän makuelämyksen jälkeen ei ole paluuta entiseen.


Raakarahkapulla

Kiireisen fitness-kokkaajan pelastus on raakarahkapulla.




Superhyvää ja löytää suoraan pakastealtaista. HOX: Älä paista!! Tämä on Raw Food-elämäntapa ja raakuuteen liittyy elimistön puhdistautuminen, liikunta, rentoutus, puhdas ympäristö sekä myönteinen ajattelu (raakaravinto.fi).


Mummun kikherneässät

Päätimme vähän soveltaa meidän sotaveteraanimummun kaneliässäohjetta fitness-metodeihin sopivammaksi.

Valmistukseen tarvitset: kikherneitä, kanelia ja ripauksen kardemummaa. 


Laita ainekset pussiin.


 Murskaa ne.


 Muotoile söpönmallisiksi. (S-kirjain on niin so last season.)


Ja mummu on ylpeä meistä!


Juustokakku näkkäripohjalla

Ota kakkuvuoka.


Levitä näkkäri pohjalle levyksi.


 Laita päälle juustoproteiinitäyte ja koristele pähkinöillä. 


Pähkinöissä on B- ja E-vitamiineja ja ne sisältävät runsaasti terveellisiä monityydyttömättömiä rasvahappoja. Tämän vuoksi ne sopivat kohtuullisina annoksina urheilian ruokavalioon. 


Proteiinipitoinen banaanilettu





Lettu on valmis syötäväksi sellaisenaan, mutta voit halutessasi paistaa sen pannulla tai tarjoilla brunssilla mansikoiden kera.


Luonnonmukainen raakamutakakku

Vaikka landella on sairaaaan tylsää, niin hyvä puoli on se, että siellä on lähiruokaa aina saatavilla. Kyseisen kakun pääraaka-aineet löytyivät suoraan takapihalta. Lähiruoan etuina pidetään pientä ekologista jalanjälkeä, puhtautta ja pakkausjätteiden vähäisempää määrää (lähiruoka/wikipedia).


Landemurkku teki päivän habatreenin kuokkimalla mutakakun aineksia.


Raakamutakakkuun tarvitset kolme desiä puolikarkeaa mutaa.


Yhden proteiinikananmunan ja vettä.


Anna hyytyä muutama tunti kylmässä ja koristele haluamallasi tavalla.


Niin maukausta, ekologista, terveellistä ja kaikenlisäksi halpaa!




Viikonlopusta jäi superihana ja rentoutunut fiilis, kun sai syödä herkkuja hyvällä omallatunnolla. Mude ja faija ei tosin hiffannut tätä juttua, mutta ne ei tiedäkään mitä me nuoriso syödään.

XOXO: Lähiömuija&Landemurkku



2 kommenttia:

  1. apua ehin jo innostua tosta raakapullasta, että ei voi olla totta..!!! :-----D nyt kovat naamapalmut ja maan alle vetäytyminen.

    VastaaPoista