tiistai 18. helmikuuta 2014

Kamppailusalin jengiä

TÄS ON MUN MINIOPAS KAMPPAILUSALIN JENGIIN. ENJOY.

Kone

Kone on yli-ihminen. Koneelle ei koskaan tule vammoja, hän ei pahemmin hengästy, ei tarvitse lepoa ja voi treenata viisi tuntia päivässä. Koneet taitavat supervoltit ja omaksuvat uudet asiat parissa sekunnissa. Koneet tuovat kisoista mitskut himaan ja aiheuttavat kanssakamppailijoissa suurta kateutta.

Poseeraaja

Poseeraajat rakastavat omaa peilikuvaansa. Hengaavat usein treenien jälkeen ilman paitaa ja asettelevat hiuksiaan sparrien välissä. Poseeraajat ovat kuin linnut soidinaikana: pörhistelevät rintakehäänsä ja kulkevat nokkapystyssä. Solarium on joidenkin poseeraajien salainen ystävä: heidän ihonsa ei vaalene astettakaan heinä- ja tammikuun välissä.


Inisevä vittuilija

Inisevä vittuilija on lajinsa mestari. Hänen tyylinsä on paras, eikä kukaan muu tiedä mistään mitään. Jos joku rökittää vittuilijan, on vastustaja käyttänyt ääliövoimaa tai vittuilija on itse vain antanut siimaa, koska toinen on liian heikko, tyhmä, aloittelija tai nainen.
 

Raajojen repijä

Raajojen repijällä on väkivaltainen maine. Kun raajojen repijä laittaa foorumille treenitreffipyynnön, ei kukaan uskalla vastata. Samaan kategoriaan kuuluvat päänirtilyöjät. Sparrin aikana vastapuoli keskittyy juoksemaan karkuun, jotta muistaa treenin päätteeksi oman nimensä ja kotiosoitteensa.



Omatoiminen randomi

Omatoimiset randomit käyvät yksin salilla hakkaamassa säkkiä tai heiluttamassa lekaa. Eivät puhu koskaan kenellekkään. Joskus randomeita kokoontuu salille pienissä ryppäissä, mutta ohjattuihin treeneihin he eivät osallistu.

Klesa

Klesalla on aina joku paikka rikki ja hän muistaa kertoa sen muille. Klesa ei kuitenkaan jätä tulematta salille, sillä eihän "pienet" rikkoutumiset haittaa ja kolminkertaiseksi paisunut korva tai mutka nenänvarressa lisää vain uskottavuutta. Klesaa piinaa huono tuuri, kun yksi vamma on selätetty tulee heti toinen tilalle.



Analysoija

Analysoijalle hänen lajinsa on suurta taidetta. Erään BJJ-leirin vetäjän sanoin: "Jokainen on omanlaisensa jiu-jitsu: jiu-jitsu voi olla vahva ja räjähtävä, toinen jiu-jitsu tarkka ja tekninen. Sun pitää kuunnella sun omaa jiu-jitsua, jotta osaat seurata sääntöjä. OSS". BJJ:hin eli brasilialaiseen ju-jutsuun liittyy legendoja, jotka osaavat yhden asian paremmin kuin kukaan muu. Esimerkiksi herra De La Riva on kuuluisa yhdestä kaadostaan, kuten Granlund ilmaveivistään. Analysoija voi tuijottaa näistä maailman ihmeistä tehtyjä Youtube-videoita tuntikausia ja kirjoittaa seminaareista muistiinpanoja. Analysoijan Facebook-seinä on täynnä kuvia, joissa hän poseeraa brasilialaisten gurujen kanssa. BJJ-hipit yhdistävät tähän lifestyleen myös idut ja muut ekologis-eettiset valinnat.



Sluibaaja

Sluibaaja juoksee puhumaan puhelua tai käymään viisi kertaa vessassa treenien aikana. Sluibaaja saattaa jäädä juttelemaan tatamin laidalle kesken treenien ja sparritauko voi venähtää useamman erän mittaiseksi. Sluibaaja usein puhuu enemmän kuin tekee. Hänellä on suunnitelmanaan treenata ammattiurheilijan viikko-ohjelmalla ja osallistua ainakin kymmeneen kisaan lähiaikoina. Sluibaaja katoaa salilta kuukaudeksi juuri kisakauden koittaessa.

Hengaaja

Sali on hengaajille kuin toinen koti. Siellä käydään tunti treenaamassa ja tämän jälkeen pari tuntia hengailemassa. Hengaajat ovat useimmiten painijoita. Ei ole tavatonta, että painijat jäävät hiomaan lempparijuttujaan alla olevan kuvan mukaisesti. Lähikontaktissa solmitaan lähempiä ihmissuhteita kuin toista mätkiessä tai potkiessa. Osa hengaajista tulee salille lepopäivänään tai pelkälle kuminauhajumpalle. Hengaajat voivat olla perheellisiä tai parisuhteessa, mutta se ei tarkoita, etteikö rakkaille treenikavereille riittäisi aikaa.


Mielensäpahoittaja

Mielensäpahoittajaa iskut ja lukot sattuu enemmän kuin ketään toista. Mielensäpahoittaja ei kestä, jos hän ei pärjää vaan voi aloittaa mököttämisen jo ensimmäisen vartin jälkeen. Kokeneemmat kaverit kiusaavat mielensäpahoittajaa kuukausista toiseen, koska eivät päästä häntä joka solmusta irti tai eivät muista lyödä aina ohi.


Ikuinen luuseri

Ikuinen luuseri pitää itseään universumin huonoimpana urheilijana tai ainakin mainostaa sitä muille. Ikuisen luuserin kannustaminen on turhaa, sillä hän vertaa itseään Rockyyn, Xenaan ja muihin tosielämän staroihin. Jos ikuinen luuseri lähtee kisaamaan, ei edes voitto kansainvälisissä kilpailuissa kohenna hänen lannistunutta mieltään.

Kadonnut masteri

Kadonnut masteri tietää kaiken jiu-jitsun, judon, nyrkkeilyn, vapaaottelun ja niiden oheisharjoittelun historiasta. Hän kommentoi ensimmäisenä ajankohtaisia asioita Internet-foorumeilla ja päihittää kaikki keltanokat laajalla tietämyksellään. Treeneissä kadonnutta masteria ei koskaan näy.



Mursu
  
Mursuaminen on nerokas tekniikka, joka on kehitetty löysille, laiskoille ja taitamattomille. Mursu dominoi massalla ja vihaa kaikkea liian monimutkaista tai ketteryyttä vaativaa.

 
Intopinkeä

Intopinkeä on usein juuri peruskurssilta vapautunut yli-innokas treenaaja. Intopinkeä suunnittelee ensimmäistä ammattilaisotteluaan tai mustaa vyötä vuoden päähän ja käy kierroksilla, jos ei onnistu kurkipotki-alakoukku-hyppyjuji-kombossa ensimmäisellä kerralla. Intopinkeät kysyvät ohjaajilta kaikesta ja voivat alkaa päteä UFC:ssä bongaamistaan tekniikoista kesken erien. Intopinkeä yleensä kehuu "hyvähyvä" sparrikavereitaan joka liikkeestä, kunnes tajuaa olevansa se huonompi osapuoli. Pahimmillaan intopinkeä on taidoton versio raajojen repijästä, joka rikkoo pienempiään, sillä yhdellä tekniikalla, jonka on peruskurssilla sinnepäin oppinut. Intopinkeä joko rauhoittuu tai katoaa uuden kiinnostavamman lajin pariin puolen vuoden kuluessa.


PERUSKURSSILAISET

Bodari

Bodari on käynyt vuosia salilla ja kasvattanut massaa hevosbiffillä ja heraprotskulla. Bodari tulee kurssille suurella luottamuksella, onhan hän atleettisin kaveri kaikista. Bodari tekee kuolemaa ensimmäisen lämmittelyrundin jälkeen ja menee korjaamaan urheilijan identiteettiään takaisin penkkipunnerruspaikalle.

Koordinaatiokyvytön

Koordinaatiokyvytön aiheuttaa kurssin vetäjälle suurta päänvaivaa. Jos kuperkeikan tai X-hypyn hahmottaminen on jo sula mahdottomuus, kuinka sisäistää kolmen lyönnin tai potkun sarja? Muille koordinaatiokyvyttömät aiheuttavat suurta hupia.

Killeri

Killeri on tulee kurssille hakemaan uusia taitoja kadulle. Ominaisinta heille ovat snägäriheijarit ja päästä puristaminen. Killerit yleensä katoavat salilta heti, kun huomaavat, etteivät treenit perustu pelkkään hakkaamiseen tai kun ovat saaneet taitavammalta kaverilta kerran köniinsä.

Hihittelevä kiljuja

"Hihihihi... mä lyön sua nyt, oikeesti lyön. Iiks sä osuit muhun." Hihittelevät kiljujat ovat usein pukeutuneet joogapöksyihin ja antaviin kaula-aukkoihin. Hihittelevä kiljuja lisää meikkiä ennen treeniä ja polvihippa kaverin kanssa aiheuttaa naurukohtauksia. Katoavat usein salilta viimeistään peruskurssin jälkeen. Liekö ripsi silmässä tai katkennut kynsi aiheuttanut itkun pitkästä ilosta?



KOLME KAMPPAILIJOIHIN LIITETTYÄ STEREOTYPIAA

Kamppailu on väkivaltaista

Niinhän se on. Tulee mustaa silmää, murtumia, venähdyksiä ja revähdyksiä. Vain kamppailijoiden pikkujouluissa painiminen alkaa jo ennen ensimmäistä boolilasillista. Kaveria uhataan kuristaa tai lyödä aina tilaisuuden tullen.

Kamppailijat syövät terveellisesti

Fightsportista voi lukea luolamiesruokavaliosta, superhybermacagojityrnifoodsmoothiesta ja kamppailijoiden naamoja voi bongata lisäravinteiden markkinointisivuilla. Todellisuudessa, kun Facebookissa on Juustokakkutehtaan arvonta, sen jakaa vähintään kymmenen salikaveriani. Leireillä välipaloiksi syödään suklaata ja lounaalla juodaan bisseä. Pisimmät Aino-jäätelökeskustelut olen käynyt treenikavereideni kanssa.


Kamppailijat ovat tyhmiä

Kamppailijoissa on niin elämäntapaintiaaneja, opiskelijoita, duunareita kuin korkeakoulutettujakin. Vaikka hakattavaksi ja revittäväksi palaaminen kerta toisensa jälkeen on tuskin suurinta viisautta, olen nähdyt joidenkin lukemassa muun muassa tätä laatukirjallisuutta.



Kirjoitus perustuu eri saleilla tehtyyn empiiriseen tutkimukseen ja induktiiviseen päättelyyn.

4 kommenttia:

  1. Haha, loistava! :D

    http://punttimimmi.fitfashion.fi/

    VastaaPoista
  2. Täällä ei oo painiprinsessaa! Ounou... Vaikka poseeraaja ja sluibaaja kyl melkein toimii
    -Darkprincess

    VastaaPoista
  3. Eiks jokainen painijanainen ole automaattisesti prinsessa? o.O

    VastaaPoista